EL BOSC ENCANTAT DE SANDRA HUNTER

SANDRA HUNTER– Imatge extreta de l’arxiu fotogràfic de l’artista

#AvuiSona Sandra Hunter, una cantant i compositora nascuda a Barcelona, i enamorada de Girona. La seva música té la capacitat de fer-te endinsar en un bosc encantat, de nit, quan els grills trenquen el silenci. Ella la defineix com a pop-místic, i està clar que en les seves cançons es crea un ambient fantàstic i metafísic, gràcies a les sonoritats que la jove artista crea.

Quines són les teves influències principals? En qui et fixes?

En tinc moltíssimes, però, principalment, qui més m’ha influenciat a escala musical ha estat la cantant nord-americana Halsey. Trobo que la seva música ha marcat un abans i un després en el meu estil. Líricament, també m’agrada moltíssim l’estil de la Taylor Swift.

El tema Hero, que vas publicar quan només tenies 19 anys, va aconseguir una alta repercussió a les xarxes socials, fins al punt de superar les 42.000 reproduccions i més de 12.500 retuits. Esperaves tal nivell d’impacte? Com ha influenciat aquest fet a la teva carrera?

Hero és una cançó que vaig escriure dedicada a un dels meus ídols en aquell moment, un dels membres de la banda One Direction, Louis Tomlinson. No m’esperava pas la repercussió que va tenir, però com que la banda ja comptava amb milions de fans, molta gent es va sentir identificada amb la cançó. Això em va afectar positivament, ja que més tard, quan vaig llançar el meu primer treball “seriós”, ja comptava amb bastants seguidors d’arreu del món i no vaig haver de començar de zero.

MOONDCHILD va ser el títol del teu primer EP publicat. Que significa per a tu? Per què aquest nom?

Per a mi Moonchild significa moltíssim. És el meu primer treball professional, gravat en estudi i produït per gent que realment en sap. És la meva carta de presentació al món musical.

Vaig escollir Moonchild com a títol perquè era el com es deia una de les cançons amb què compta l’EP, i sonorament és potser el tema que millor em defineix a mi i a l’estil de música que vull continuar fent.

En aquest EP vas comptar amb la producció musical del compositor i pianista Dani Campos, que ha actuat en produccions com Mar i Cel i al costat d’artistes com Gloria Estefan, Edurne, Malú o Luis Fonsi. Com ha sigut treballar amb ell?

Va ser el primer productor amb qui vaig treballar i al principi anava amb una mica de por pel que em podia trobar. Però treballar amb en Dani ha estat una meravella, et fa sentir com a casa. He treballat amb altres productors després de llançar l’EP, però en Dani ha estat sense dubte el millor.

La gran majoria de les teves composicions estan fetes en anglès, com Hero, Find a Rainbow o City Hall (que també compta amb una versió en català, essent un rara avis). A què es deu aquesta predilecció per cantar en anglès? És pur gust estètic o una manera de sentir-te més lliure?

Des de petita a casa meva sempre ha predominat la música en anglès. Suposo que m’hi he acostumat i m’és més fàcil fer-ho en aquesta llengua a l’hora d’escriure una lletra.

Et confesses com una gran enamorada de Girona. Tant, que la cançó nadalenca publicada l’any passat porta de títol el nom d’una plaça mítica de la ciutat: la Plaça del Vi. Per què vas triar aquest lloc tan emblemàtic com a títol del tema?

Per a mi la Plaça del Vi de Girona és un lloc que em recorda al Nadal. No sabria dir el perquè, però em transmet molta energia Nadalenca.

Aquest single nadalenc va ser publicat en dues llengües: català i anglès. Per quin motiu?

Inicialment la cançó havia de ser només en anglès, però vaig pensar que era necessari fer-la en català, ja que el Nadal és una festa molt propera, molt de casa i fer-la en la meva llengua materna acostaria la meva música a la gent del meu país.

SANDRA HUNTER– Imatge extreta de l’arxiu fotogràfic de l’artista

Tens pensat escriure en altres idiomes en un futur?

Sí! De fet estic treballant en alguns temes en català actualment.

Com t’han afectat tots aquests dies passats de confinament en l’àmbit musical? Creus que t’han servit per a inspirar-te més?

Potser no en l’àmbit d’inspiració, però si pel que fa al treball. No he estat necessàriament més inspirada del que ho estic normalment, però sí que he tingut més temps per seure i compondre tranquil·lament i sense presses.

Actualment, i a conseqüència de la crisi de la Covid-19, es presenta un panorama difús en respecte a la música en els pròxims mesos. Quins plans de futur tens pensats?

De moment estic enfocada en la promoció del nou single, tot i que tinc un projecte entre mans que si tot va bé veurà la llum a principis de l’any vinent. I també de cara al 2021 estem començant a preparar uns quants directes, tant a Catalunya com a la resta d’Europa.

Hem vist que al canal de YouTube no tan sols hi publiques les teves novetats musicals, sinó que també hi mostres altra mena de continguts. Com és això? Què hi sols compartir?

El canal de YouTube és una assignatura pendent que tinc. Tot i que si que l’he utilitzat per penjar videoclips, etc. Noto que el tinc un pèl abandonat. M’agradaria fer-lo servir perquè la gent que ja és fan de la meva música conegui més profundament la persona que hi ha darrere amb continguts més consistents i propers.

A la vegada, també fas diverses versions d’altres cançons conegudes i, fins i tot, algunes les tradueixes o adaptes al català, com ara el famós tema The Scientist de Coldplay, el qual va tenir força repercussió a les xarxes socials. Com ho fas? Què t’inspira per fer-ho?

Tot i que escric i canto majoritàriament en anglès, m’estimo moltíssim el català. Trobo que versionar cançons populars actuals al català pot ajudar molt a fer créixer la llengua i fomentar-ne l’ús en una època en què sembla que el castellà li està menjant territori. Sobretot entre la gent jove.

Un ocellet ens ha comentat que estàs preparant una col·laboració amb en Tonet Blázquez, el cantant de Porto Bello. Ens podries avançar alguna cosa?

Bé, no puc avançar gaire cosa, però puc dir que és en català, que duu un missatge força positiu i lluitador, i que us farà ballar. [somriu]

Després d’haver-te estrenat amb l’àlbum de curta durada MOONDCHILD, tens pensat gravar un LP amb el qual presentar-te en aquest àmbit en un futur pròxim (o no tan proper)?

I tant! Tinc moltes cançons que encara han de veure la llum.

Finalment, si haguessis de triar una cançó teva que et defineixi al 100%, quina escolliries?

No crec que hi hagi una sola cançó que em defineixi a mi al cent per cent, totes les meves composicions tenen un trosset de qui sóc.

Laura Nogueira i Marc Serrano – @avuisona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: