EL PETIT PRÍNCEP: COM SER ADULT SEGUINT SENT UN NEN

Resultado de imagen de el petit princep

“I que tots tenim un petit príncep a dins
Només cal voler-lo sentir”

El llibre El petit príncep de Antoine de Saint-Exupéry es va convertir en un dels llibres de referència fa ja anys. La història d’un aviador que, perdut en el desert, coneix a un petit príncep que li narra el seu viatge per set planetes diferents va traspassar fronteres i es va convertir en un llibre de capçalera per infants i no tant infants. Aquest 2020 es compleixen 77 anys de la seva publicació i 6 de l’adaptació d’El Petit Príncep com a musical en català.

La iniciativa de portar a terme un musical en català sobre aquesta temàtica va sorgir l’any 2015 de la mà de l’Àngel Llàcer, en Manu Guix i La Perla 2. En paraules del mateix Llàcer “fer el musical d’ El Petit Príncep és compartir la visió d’una història emblemàtica amb aquells que ja la coneixen i que l’estimen i, alhora, explicar-la als qui no n’han sentit a parlar mai.” És per això que el musical arriba tant a infants com a adults que senten melancolia del nen que van ser.

Imatge de l’espectacle cedida per la Laia Soler.

Portar a escena un text com el de Antoine de Saint-Exupéry, ple de metàfores i poesies, era un repte complicat. Els creadors de l’obra afirmen que el van treballar amb un disseny de mapping, on es generaven tot un seguir de textures i espais per donar volum i color a cadascun dels escenaris de l’obra. La dramatúrgia i les lletres són obra de Marc Artigau mentre que la direcció porta el segell de l’ Àngel Llàcer.

El musical, que ja va per la sisena edició amb més de 250.000 espectadors, compta amb música original composta per Manu Guix, que ja té a la seva esquena els títols de grans musicals com Grease, el musical de tu vida o Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia, dels que va ser director musical. La història d’ El Petit Príncep parla de sentiments bàsics; de l’amor, de l’amistat, la importancia de la sinceritat, de no perdre la capacitat de sorprendre’ns davant del món. D’aquesta sinceritat, sense cap idea preconcebuda, sense voler basar-se en cap gènere en concret, que en Manu Guix declara que ha compost la música de l’espectacle. 17 cançons que transporten als espectadors al viatge del Petit Príncep. Destaquen composicions com Dibuixa’m un xai, La Rosa, El meu asteroide, Vaig Aprendre o T’estem esperant.

En aquesta sisena temporada la companyia està formada per l’Enric Cambray, l’Eloi Gómez, en Miguel Ángel Sánchez, Georgia Stewart i El Petit Príncep, amb la participació estel·lar de la Júlia Bonjoch. Per tots aquells que encara no heu pogut veure el musical, el podeu trobar fins al 2 de Febrer a la Sala Barts. Una manera perfecta de no oblidar l’infant que tots portem dins.

Laura Nogueira – @avuisona

REFERÈNCIES

El Petit Príncep. Sala Barts
El Petit Príncep. Material de premsa. 2019, de El Petit Príncep.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: