PAVVLA: EL TALENT NO ENTÈN DE FORMA

PAVVLA

Paula Jornet és una actriu, compositora i cantant catalana, tot i que segurament la coneixereu millor com PAVVLA, que es pronuncia exactament com el seu nom, Paula. La jove cantant és una de les últimes grans revelacions de l’indie-folk, tot i que la seva popularitat començà abans que la seva aventura a la música.

Abans de ser la PAVVLA, la Paula Jornet havia aparegut a la sèrie de TV3 La Riera, on interpretava el paper de l’Ariadna Guitart, néta de la protagonista femenina. La seva participació a la producció catalana es va allargar durant les 8 temporades que van estar en antena, des del 2010 fins al 2017. La Paula alternava la seva actuació a La Riera amb la seva altra vocació: la música. Ja des dels 12 anys, rebia classes de guitarra i cant i a partir dels 15 anys la seva vocació va anar augmentant. Tot i això, no va ser fins als 17 anys, quan començà a estudiar el batxillerat d’arts escèniques, que deixà de mantenir en secret la seva afició per compondre cançons.

Des de l’inici, va començar a fer les seves composicions en anglès, ja que com era un idioma que a casa seva no entenien, li oferien la possibilitat d’utilitzar les cançons com una teràpia, per desfogar-se. A més, la Paula Jornet va viatjar a Anglaterra per completar els seus estudis a l’Escola BIMM de Brighton. Allà va trobar la “seva veu”, la manera d’expressar el que sentia, experimentar amb diferents gèneres i sons fins a trobar el que la va definir. Allà va néixer la PAVVLA que coneixem.

Creatures, publicat el 2016, va ser el seu àlbum debut, escrit mentre estudiava música a Anglaterra. La foscor i l’hivern permanent d’Anglaterra – o almenys, de l’estereotip que tenim moltes vegades en ment quan pensem en el Regne Unit – es colen en el disc de la jove compositora, que sembla evocar a la bruma i a la melancolia d’un passat que va ser brillant, en contraposició al present. Aquest disc va permetre que PAVVLA es posicionés com una de les propostes indie més importants del país.

El seu segon disc es va publicar a finals del 2018, sota el nom Secretly hoping you catch me looking. Mentre que el primer disc se sostenia sobre la nostàlgia i la ingenuïtat, amb una actitud d’innocència, aquesta segona publicació fa bandera de la provocació i manté una actitud molt més gamberra.

En els gairebé quatre anys de trajectòria, la jove cantant ha portat a terme més d’un centenar de concerts a les espatlles -nacionalment i internacionalment- entre els quals s’inclouen dos concerts al Primavera Sound de Barcelona -del 2017 i del 2019-, el Festival VIDA del 2017 o el Minipop de Tarragona del 2017.

Actualment, la santcugatenca compagina les dues vessants artístiques de la seva carrera. A principis d’any, des del 16 de Gener al 16 de Febrer, la Paula Jornet estarà actuant al Teatre Poliorama amb l’obra La importància de ser Frank. Mentre que, a l’estiu, concretament el 23 d’Agost, podrem gaudir de la seva vessant musical amb un concert de PAVVLA al Mobofest 2020. No us perdeu cap de les dues cares de la PAVVLA Jornet!

Laura Nogueira – @avuisona

REFERÈNCIES

Alonso, Sebas E. (2017). Pavvla / Creatures. 2020, de Jenesaispop.
Domènech, Albert. (2016). Pavvla: “He tenido que marcharme del país para creerme que soy música”. 2020, de La Vanguardia.
Luup. (s.f.) PAVVLA. 2020, de Luup
RAC 1. (2017). PAVVLA: “Si no hagués marxat a Anglaterra, les meves cançons haurien estat molt diferents”. 2020, de RAC1.
Sánchez, Núria. (2017). PAVVLA: ‘Se juzga más a los músicos que nos dimos a conocer en la TV”. 2020, de Notodo.
Teatre Poliorama. (2020). LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK. 2020, de Teatre Poliorama.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: