FESTIVAL NEU! – EL MÉS MATINER DE L’ANY

Cartell del festival Neu! 2020 – Imatge extreta de neuhome.org

Just acaba de començar l’any i ja tenim aquí un dels festivals més matiners del 2020: el festival Neu! Alguns podrien pensar que amb aquest nom es fa referència a l’antiga banda de rock experimental alemanya, que s’anomena de la mateixa manera. Però el més probable és que hagi nascut a partir de la iniciativa de recrear un festival d’estiu en ple hivern, on el fred i la neu passin a ser uns acompanyants més per gaudir de la música en directe, en lloc de ser la principal causa per la qual hi ha menys varietat d’actuacions en aquestes dates.

El festival no internacional de música i altres arts s’ha anat consolidant cada cop més com un festival de referència a les terres de Girona, arribant a la seva sisena edició i ampliant la seva programació del 16 al 26 de gener, enguany. Comptant amb Girona i Salt com a principals seus, que habiliten espais, com l’Auditori de la capital gironina i la sala La Mirona, per celebrar cada un dels concerts programats.

El festival proposa un cartell amb artistes de renom de l’escena musical del país com Mazoni, El Petit de Cal Eril, Ferran Palau i l’Orchestra Fireluche & Pau Riba. Sense deixar de banda que aposta per propostes menys conegudes com Valentina & The Electric Post, Luw o Checopolaco, però que apunten alt comptant amb components de bandes com Los Planetas o El Petit de Cal Eril.

Alguns d’aquests noms ja havien passat pel Neu! en altres edicions. Per artistes com El Petit de Cal Eril o Mazoni, és com actuar a casa seva. Mentre que en altres anys també han anat passant pel festival músics com Albert Pla, Mourn, Núria Graham o Joan Colomo.

Kids From Mars, el jove duet d’electrònica i indie, van ser els encarregats de presentar aquesta última edició del festival Neu! el passat desembre del 2019, al mercat artístic de La Volta de Sant Narcís de Girona. Un festival que a més de música també inclou altres arts com el cinema. I és que el 25 de gener hi ha programat el visionat del film Bronko, d’Isaac Ulam, al cinema Truffaut de Girona.

Sense oblidar que, el darrer dia del festival, l’artista i humorista Miguel Noguera farà un show, on barrejarà cadascuna de les seves especialitats escèniques, per fer un espectacle total. Un seguit d’elements que converteixen el Neu! en un esdeveniment multicultural.

Així que si no sabeu què fer i on anar durant aquest mes de gener, el festival Neu! és una bona opció per la que apostar. Una gran forma de començar l’any, que servirà de pròleg d’una primavera i un estiu replet de propostes musicals arreu dels Països Catalans.

A continuació podeu trobar tota la programació del festival, juntament amb els enllaços corresponents per a poder comprar les entrades per a cada ocasió:

Dijous 16 de gener
20:00h | Estació Espai Jove de Girona: Doble & Hug Sound
Gratuït

Divendres 17 de gener
20:30h | Auditori de Girona: Orchestra Fireluche & Pau Riba + Jordi Serradell
Entrades

Dissabte 18 de gener
18:30h | Sala La Mirona: Mazoni + El Petit de Cal Eril + Steve Smyth + Luw + Checopolaco + Valentina & the Electric Post
Entrades

Divendres 24 de gener
20:30h | Auditori de Girona: Ferran Palau + Tom Hagan
Entrades

Dissabte 25 de gener
20:00h | Cinema Truffaut (Sala 12 Albéniz plça): Pel·lícula ‘Bronko‘ d’Isaac Ulam
23:00h | Sala Yeah! Indie Club: Chaqueta de Chándal
Entrades

Diumenge 26 de gener
18:00h | C.C. La Mercè: Miguel Noguera + Ultrashow
Entrades

Marc Serrano – @avuisona

REFERÈNCIES:

A.C. (2019). El festival Neu! escalfa motors amb Kids From Mars a La Volta de Sant Narcís. 2020, del Diari de Girona

FanMusicFest. (2019). NEU! Festival 2020. 2020, de FanMusicFest

La Mirona. (2019). NEU! 2020 – FESTIVAL NO INTERNACIONAL DE MÚSICA I ALTRES ARTS. 2020, de La Mirona

Mondo Sonoro. (2019). El festival NEU! presenta sus primeras confirmaciones para 2020. 2020, de Mondo Sonoro

Neu!. (2019). Neu!. 2020, de Neu!

Surt de casa. (2019). NEU! Festival no internacional de música i altres arts. 2020, de Surt de casa

Wikipedia. (2008). Neu!. 2020, de Wikipedia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: