ENDERROCK LLIBRESONS: QUAN LA MÚSICA I LA LITERATURA S’UNEIXEN, APAREIX LA MÀGIA

Cartell de l’Enderrock Llibresons 2019 – Imatge extreta d’enderrock.cat

A tots ens agrada escoltar i aprendre’ns les lletres de les nostres cançons preferides. Repetir-les, cantar-les, cridar-les i, fins i tot, emocionar-nos amb elles. Però, en molts casos, no som conscients que són petites obres literàries, que segurament han nascut a partir d’aquells referents que els artistes han anat llegint al llarg de les seves vides. I és que quan es combina la música amb la literatura i la poesia, es crea una màgia que ens arriba fins als racons més profunds de nosaltres.

Enderrock Llibresons és un cicle que neix el 2018, per iniciativa del Grup Enderrock, amb la intenció de donar a conèixer quines són aquestes referències literàries de diversos músics. En un format acollidor, en diferents biblioteques i llibreries de Catalunya es barregen converses i concerts acústics. 

Enguany s’ha celebrat la segona edició d’aquest cicle, que ha durat tot el mes de novembre, des del dia 2 fins al 30. En aquest període s’han organitzat una trentena d’actuacions repartides pels municipis de Barcelona, Figueres, Olot, Girona, Banyoles i La Bisbal d’Empordà.

Aquesta interessant iniciativa cultural s’ha pogut organitzar, per part del Grup Enderrock, amb la col·laboració del Gremi de Llibreters de Catalunya i amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona. A més, per tal d’acudir a cada una de les cites, s’ha ofert reservar l’entrada de forma gratuïta, a través d’uns formularis habilitats a l’apartat de cada sessió, a la web de la revista: www.enderrock.cat.

Cal destacar que en aquesta passada edició hi han participat artistes com Núria Graham, Pavvla, Marc Parrot, Vol Menor, Relat, Marcel Lázara amb Júlia Arrey, President Xai, Namina, Kolanú i Joina, entre d’altres. Passant per llibreries com la Calmot, l’Emprúries i Les Voltes de Girona; la Documenta, l’Atzavara i El Gat Pelut de Barcelona; la Siglantana de La Bisbal d’Empordà; l’Altell de Banyoles; el Drac d’Olot; i la Bookman de Figueres.

En general un seguit d’experiències molt recomanables per a qualsevol amant de la música i de la literatura. Per a totes aquelles persones que veuen en els dos arts una connexió implícita, de mútua inspiració i de respecte de l’una per l’altre. Per a totes aquelles que noten la màgia en l’aire quan es combinen ambdues expressions. Per a totes aquelles que busquen en les lletres la poesia. En definitiva, per a totes aquelles que, simplement, siguin amants de l’art.

Per si sou curiosos i voleu descobrir tots els artistes que han participat en aquesta proposta, us deixem a continuació la programació del que ha estat tot el cicle:

Dissabte 2 de novembre
MARTA PÉREZ (11 h)
TONA GAFAROT (11.45 h)
GLÒRIA GARCÉS (12.30 h)
Calmot – Girona

Dissabte 2 de novembre
MIREÏA (17 h)
PULPOPOP (17.45 h)
KAROL GREEN (18.30h)
22 – Girona

Dimarts 5 de novembre
JOAN MASDÉU (19 h)
Santos Ochoa – Barcelona

Dimecres 6 de novembre
EL PÈSOL FERÉSTEC (19 h)
Documenta – Barcelona

Dijous 7 de novembre
INVISIBLE HARVEY (19 h)
Atzavara – Barcelona

Dissabte 9 de novembre
LA PUÇA (12 h)
JORDI SERRADELL (13 h)
Siglantana – La Bisbal d’Empordà

Dissabte 9 de novembre
LA BANDA BALCA (17 h)
DAURA (18 h)
L’Altell – Banyoles

Dimarts 12 de novembre
NÚRIA GRAHAM (19 h)
La Carbonera – Barcelona

Dimecres 13 de novembre
PAVVLA (19 h)
El Gat Pelut – Barcelona

Dijous 14 de novembre
MARC PARROT (19 h)
Ona Llibres – Barcelona

Dissabte 16 de novembre
VOL MENOR (11 h)
KEILA ELM (11.45 h)
DAVID MAURICIO (12.30 h)
Les Voltes – Girona

Dissabte 16 de novembre
GUILLEM BALLAZ (17 h)
RELAT (18 h)
Drac – Olot

Dijous 21 de novembre
MARCEL LÁZARA I JÚLIA ARREY (19 h)
Casa Usher – Barcelona

Dissabte 23 de novembre
PAULA GRANDE (11 h)
EDUARD BOADA (11.45 h)
FINA (12.30h)
Context – Girona

Dissabte 23 de novembre
CA VELL (18 h)
PRESIDENT XAI (18.45 h)
MIREIA VILALTA (19.30 h)
Empúries – Girona

Dilluns 25 de novembre
NAMINA (19 h)
Obaga – Barcelona

Dissabte 30 de novembre
KOALANÚ (17:30 h)
ALVERD OLIVA (18:15 h)
ISAAK AGUILÀ (19 h)
JOINA (19:45 h)
Bookman – Figueres

Marc Serrano – @avuisona

REFERÈNCIES:

Enderrock. (2019). Música i literatura al cicle d’acústics Llibresons. 2019, Enderrock

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: