MIKI NUÑEZ O QUAN OT VA BALLAR RUMBA CATALANA

Imatge: HappyFm.es

(Terrasa, Barcelona, 6 de Gener de 1996)

“Voy a gritar al cielo y celebrar la vida
Quiero cantar contigo esta canción”
– Celébrate –

Miquel Nuñez Pozo, més conegut com a Miki Nuñez, és un músic català nascut a Terrasa el 1996. Podria semblar que la seva carrera musical començà quan va formar part de la dècima edició d’Operación Triunfo, però res més lluny de la realitat. Abans de ser conegut nacionalment, havia estat vocalista del grup Dalton Bang, un grup de versions dels setanta i amb els que ja havia fet gira per Catalunya durant diferents estius. En Miki va quedar eliminat a la semifinal d’ OT2018 quedant en la sisena posició. Però durant la seva estança al reality el cantant va aconseguir un rècord: va ser el primer a interpretar una cançó en català, Una lluna a l’aigua de Txarango.

Durant la seva participació a OT, va ser escollit com a representant espanyol d’Eurovisión. Va ser el tercer català consecutiu en participar-hi, just després de Manel Navarro i l’Alfred (que va participar en un duet amb l’Amaia). La seva participació va ser amb la cançó La venda, composta per l’Adrià Salas, que li va acabar posicionant en 22ena posició amb 54 punts.

La relació entre en Miki i el cantant de La Pegatina no es limita només a una col·laboració puntual en el marc d’Eurovisió. Curiosament, el primer concert al qual va acudir el terrassenc va ser del grup La Pegatina. A més de la profunda admiració que Nuñez sent pel cantant d’aquesta formació, l’Adrià Salas no només ha estat el compositor de La venda, sinó que també ha col·laborat en el seu primer disc.

El seu àlbum debut va sortir a la venta el 13 de Setembre de 2019 sota el nom d’Amuza. L’elecció d’aquest títol no va ser casual; “amuza” significa diversió i festa en esperanto. Seguint el fil del títol, les 13 cançons que formen part del disc són composicions on predomina l’estil festivaler. A més, hi conflueixen una gran varietat de ritmes -soul, ska, reggae i pop llatí- que evidencien la predisposició declarada d’en Miki cap al mestissatge. Al llarg del disc, s’hi troben col·laboracions -Adrià Salas, Nil Moliner, Arnau Griso i Sofía Ellar– i dos temes en català – Escriurem i Per tu-. El seu single, Célebrate, amb el que hem començat aquest post, és una cançó on conflueixen la rumba catalana i les influències de l’Ska, mantenint una gran presència dels vents.

D’aquest Miki cantant podem extreure un noi de 23 anys que es defineix a si mateix com optimista, passional i amb molta força de voluntat. Un jove que se sent lligat a les seves cançons com si es tractés de la llegenda del fil roig i pel qual la música ho és tot. “Quan recordo alguna cosa, ho recordo en cançons.” Al final, en Miki, no és més que un jove músic que somia en estar a tots els festivals del món: al Canet, a l’Arenal Sound, al Vinya Rock…

Tant de bo en Miki Nuñez i la seva amuza siguin la banda sonora de molts festivals els pròxims anys!

Laura Nogueira – @avuisona

REFERÈNCIES

Anònim.(2019.). Miki Nuñez. 2019, de Wikipedia.
Anònim. (2018). El espectacular cambio físico de Miki de ‘OT 2018’. 2019, de La Vanguardia
Arnau Martínez. (2019). 15 cosas que no sabías de Miki Nuñez. 2019, de El Televisero.
Elia Montoya. (2019). Todo lo que sabemos de ‘Amuza’, el primer trabajo de Miki Núñez. 2019, de El Rescate Musical.
Helena Martín. (2019). Miki Núñez: «Després d’Operación Triunfo puc ser jo mateix, però amb més aparador». 2019, de Enderrock.
Ignacio Herruzo Martínez. (2019). Miki Núñez estrena ‘Celébrate’, su nuevo single después de Eurovisión. 2019, de Diez Minutos.

3 respostes a “MIKI NUÑEZ O QUAN OT VA BALLAR RUMBA CATALANA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: